Norsk Rakfiskfestival er en årlig matfestival der rakfisken står i fokus, og avholdes på Fagernes. Å spise rakfisk har lange tradisjoner i Valdres, og har med årene blitt mer populært og tilgjengelig. Festivalen tiltrekker seg folk fra fjern og nær! Under festivalen kan du oppleve den unike norske tradisjonen med fermentert rakfisk. Du får prøvesmake ulike typer rakfisk sammen med typisk tilbehør som rømme, løk, potet, lefse og en akevitt for de som liker det.
Med god mat, musikk og stemning oppleves Rakfiskfestivalen som en hyggelig folkefest. For mange er det også blitt en årlig tradisjon og møteplass, enten det er fastboende eller hyttefolket.
Rakfiskfestivalen har vært en av motorene i den fremvoksende rakfisknæringen i Norge, noe vi i Valdres er svært stolte av. Det er satt opp shuttle busser mellom Beitostølen og Fagernes ekslusivt for Rakfiskfestivalen denne helgen. Det gjør at du fint kan nyte en fjellweekend på Beitostølen med innslag av tradisjonell mat og rakfisk i det mer urbane Fagernes.