99A1995 HDR

Vår unike perle: Skjelstølen

En nyrenovert støl ved foten av Bitihorn

Cirka 8 km fra Beitostølen sentrum finner du vår unike perle: Skjelstølen. Det er et moderne stølshus ved foten av Bitihorn, som nylig har blitt pusset opp til en flott og velutstyrt hytte med unik beliggenhet. 

På slutten av 70-tallet ble Skjelstølen en del av familien til Gro Arneng, den nåværende hytteeieren. I dag bor Gro på denne stølen på sommeren og ser etter rundt 70 geiter. Geitene er frittgående og trives på fjellet hvor de beiter og blir melket ute.

Skjelstølen ble pusset opp i 2021, hvor stølen ble til en fantastisk fjellhytte. Hytten har 4 soverom, et romslig bad, vaskemaskin, et fullt utstyrt kjøkken og en koselig stue med peisovn. Her er ved inkludert, du kan altså gjerne fyre i peisen og nyte de fine vinterkveldene omkranset av snølandskapet. 

Skjermbilde 2022 11 10 Kl. 11.05.17
Løypekart

Rundt Skjelstølen går langrennsløypen Blå 4, se Løypekart nedenfor. Du kan altså starte turen rett utenfor døren!

Trykk her for å se hele kartet

99A1930 HDR
Fantastisk utsikt

Tenk deg å spise frokost med utsikt over Smørkollen, Skorlieggen og Trollhovd. De store panoramavinduene i stuen gir en lys og solrik følelse. 

99A1995 HDR
Turmuligheter på høsten

Skjelstølen kan leies fra Oktober til påske. På høsten kan du gå spennende fjellturer rett fra hytten: Ta deg en tur langs Svarteknippa og ta turstien videre opp Bitihorn over Velumskardet, som ligger vest for den populære fjelltoppen. 

Vi anbefaler å laste ned en app som for eksempel Topo GPS for trygg navigering. 

Utsikt fra Skjelstølen en herlig vintermorgen
Utsikt fra Skjelstølen en herlig vintermorgen
99A2005 HDR (1)
Ankomst

På høsten kan man kjøre helt inn til hytta. Det er ikke brøytet vei inn til stølen på vinteren, så man må følge skiløype ca 5 km fra Garli parkering.

Det er også mulighet for å bestille transport med scooter. Snøscooter inkl. 1 slede koster 850,- inkl. 25% mva (en vei). Ankomst før 18:00.

Geiter På Skjelstølen
Firebente bestevenner

På denne hytten er det tillatt med egne husdyr. Denne spennende opplevelsen i fjellet skal den firbente bestevennen ikke gå glipp av. Bare husk: Det er ordinær båndtvang 1. April til 30. September, og i tillegg angir den lokale forskriften om hundehold at båndtvang gjelder hele året i og i tilknyting til handleområder og enkelte skiløyper.

Finn ut mer om båndtvang i Øystre Slidre kommune

Utsikt Fra Skjelstølen 3
Naturen rundt

Fra stølshuset er det 2 km til Valdresflya, hvor det er muligheter for kiting, langrenn, toppturer, trugeturer og hundekjøring

Videre er det 32 km til Gjendesheim, utgangspunkt for dagstur over Besseggen (på høsten), og 8 km til Beitostølen sentrum. Her er det matbutikker, restauranter, flotte sportsbutikker og skibakker samt heiser. 

Utsikt Fra Skjelstølen

Har du en drøm om å feriere på en hytte midt i fjellet? Hos oss kan du gjøre den til virkelighet! Trykk her for å besøke booking-siden til Skjelstølen, her kan du sjekke ledige datoer. Har du noen flere spørsmål? Ta kontakt med oss per mail eller telefon:

Telefon: +47 61342900

E-post: post@bookingservice.no

 


 

Bla gjennom vår bildegalleri av Skjelstølen


 

Se gjennom over 100 private enheter på og rundt Beitostølen
gjester
soverom
Filtrering
Region
Egenskaper
minutt gjenstår
0 Lintøy
Utvask
Fullfør