Telt Valdresflya
Telt Valdresflya

Vårski på Valdresflya og i Jotunheimen - rett ved Beitostølen

Vi har et paradis for vårskiturer

Fra midten av april og helt frem til slutten av mai er det et paradis for topptur, trugetur, skitur, telting og nytelse på Valdresflya og området rundt. Valdresflya ligger bare 20 min fra Beitostølen sentrum. Her nyter vi lokalbefolkning fjellet, og det er også mange besøkende som har oppdaget denne nesten hemmelige perlen av et skieldorado på våren. Du er hjertelig velkommen.

Her har vi noen tips:

Dra opp hit gjerne torsdag kveld, så har du fredag til å kontrollere og bli kjent med utstyr, eventuelt leie utstyr på skiutleien/Intersport. Det er viktig å ha komfortabelt utstyr når du skal på tur og planlegge hvilken topptur dere skal ta utifra gruppens ferdigheter.

Det er parkeringsplasser langs veien på Valdresflya. Vær tidlig ute så du får plass, da det kan være fullt. 

Tenk litt også på nedkjøringen etter å ha vært på toppen. For mange er nedkjøring den vanskeligste delen. Noen sliter seg nedover på ustabile fjellski. Her er gode randoneeski og støvler å anbefale, og det kan også være til nytte å la fellene være på et stykke for å bremse farten nedover hvis du synes det går alt for fort. Husk å skifte fra gåfunksjon til kjørefunksjon på støvlene og bindingene før du kjører nedover. Skiene bør ha skistopper, hvis ikke må du ha en fangreim. Det er kjedelig og farlig å miste en ski som forsvinner ned fjellet...

Tips til apper på tur
IMG 0104
Navigasjon - Topo GPS

Navigasjon er viktig og en app jeg personlig virkelig kan anbefale er Topo GPS. Den har veldig bra planleggingsfunksjoner, tracking og er lett å bruke. Den syncer også med din ipad, og den er både for ios og android.

IMG 7D6838FE1123 1
Skredfare - RegObs

Varsom RegObs er en app som viser skredfare, farlig is og er et godt verktøy for å lære og bli tryggere på valg av terreng og rute for tur. Appen er etter min mening bedre enn nettsiden...

IMG FDCF1CA5BDBF 1
Sjekk været - bruk YR

Følg med på værmelding og sjekk prognosen. Yr er et godt verktøy. Sjekk flere stedsnavn feks. Valdresflya og Rasletind hvis du skal på Rasletind. Kan være relativt store forskjeller på varslet.

Fyll ut en datoperiode som passer deg
gjester
soverom
Filtrering
Region
Egenskaper
minutt gjenstår
0 Lintøy
Utvask
Fullfør