Skiløpere Som Gjør Seg Klar For Starten Av Beitosprinten

Beitosprinten 2024

21 - 23 november 2024

Den nasjonale sesongåpningen Beitosprinten samler hvert år den beste norske og utenlandske langrennséliten her på Beitostølen.

I mange år har Beitostølen vært stolt vertsskap av den nasjonale sesongåpningen for langrenn, Beitosprinten. Her er det fart, spenning og liv i løypene når kjente langrennsløpere starter sesongen. Dette er en folkefest for alle skiinteresserte!

Beitostølen har med årene posisjonert seg til å bli en langrenns- og skiskyting destinasjon, med et stort løypenett som egner seg til både treningsturer og koseturer. Med nærhet til Jotunheimen og snølagring om sommeren, kan vi garantere tidlig snø hvert eneste år. Det at skisesongen her oppe starter tidlig og varer lenge, gjør langrennsmiljøet her oppe svært sterkt og er en av hovedgrunnene til at Beitosprinten avholdes nettopp her.

Ønsker du å oppleve Beitosprinten og trenger overnatting? Scroll nedover og se våre ledige hytter og leiligheter under Beitosprinten!

Beitosprint 2023 22 (1)
Historie og betydning

Beitosprinten har blitt arrangert siden 1980-tallet og har gjennom årene utviklet seg til en viktig begivenhet på den nasjonale og internasjonale skikalenderen. Konkurransen fungerer som en oppvarming til verdenscupsesongen og gir utøvere en sjanse til å teste formen mot noen av de beste skiløperne i verden.

For mange er dette første muligheten til å se de store stjernene i aksjon etter en lang treningsperiode, og det er også en arena for nye talenter å vise seg frem.

Beitosprint 2023 42
Konkurranseformat

Beitosprinten består av flere forskjellige renn, inkludert klassisk og fristil sprint, distanserenn, samt stafetter. Arrangementet tiltrekker seg deltakere fra ulike nasjoner, og konkurransene går over flere dager. På grunn av de forskjellige løypene og distansene, får både sprintere og distanseløpere utfordret seg på sitt beste.

Det er også egne klasser for juniorer og veteraner, noe som gjør Beitosprinten til en inkluderende og mangfoldig konkurranse.

Beitosprint 2023 49
Løyper og Fasiliteter

Beitostølen er kjent for sine førsteklasses løyper og fasiliteter. Løypenettet her er godt preparert og designet for å tilfredsstille både amatører og profesjonelle.

Beitosprintens løyper byr på variert terreng med både utfordrende stigninger og raske utforkjøringer, som gjør konkurransen spennende både for deltakerne og tilskuerne. For de som ønsker å kombinere konkurranse med trening, finnes det også flere kilometer med langrennsløyper i området.

Overblikk over skistadion
Overblikk over skistadion
Beitosprint 2023 12
Atmosfære og publikumsopplevelse

Atmosfæren på Beitosprinten er elektrisk. Tilskuere kan forvente en festlig stemning med musikk, matboder, og aktiviteter for hele familien. Mange benytter anledningen til å ta en førjulstur til Beitostølen for å oppleve ekte vintermagi. Publikum står tett langs løypene og heier frem løperne, noe som gir ekstra energi til de som konkurrerer.

Marit Bjørgen på Beitosprinten
Treningssamling

Skal ditt idrettslag på treningssamling? Beitostølen skistadion er et perfekt utgangspunkt for langrenn og skiskyting. Vi har hytter og leiligheter i nærheten som egner seg godt for store og små treningssamlinger.

Finn ut mer om Beitostølen stadion

Beitosprinten_frivillige.jpg
Bli Frivillig

Er du en vintersportsentusiast som ønsker å være en del av et av sesongens mest spennende arrangementer? Bli frivillig på Beitosprinten og opplev spenningen på nært hold!

Som frivillig får du en unik mulighet til å være med på å arrangere en stor sportsbegivenhet, møte nye mennesker og oppleve ekte skiglede. Oppgavene varierer fra løypevakt, hjelpe til med logistikk, publikumshåndtering, til å bistå løperne og deres team. Du vil få opplæring og all nødvendig utstyr for å gjøre jobben.

Meld deg på her

Praktisk informasjon

For å delta på eller besøke Beitosprinten, er det flere måter å komme seg til Beitostølen på. Området er lett tilgjengelig med bil, og det går også busser fra flere byer i Norge. Når det gjelder billetter til arrangementet, kan disse vanligvis kjøpes online i forkant eller på stedet. Det anbefales å kle seg godt og være forberedt på kaldt vær, da temperaturene kan bli lave i november.

Solnedgang i flott fargespill på boligfeltet på Beitostølen

Beitostølen er ikke bare kjent for ski; området byr på et bredt spekter av vinteraktiviteter. Besøkende kan glede seg over hundekjøring, isfiske, snøskuterkjøring, og mye mer. For de som ønsker en roligere opplevelse, er det også mulig å ta en tur med hest og slede gjennom vinterlandskapet eller nyte spa-fasiliteter på de lokale hotellene.

Når det gjelder mat, kan besøkende nyte alt fra tradisjonell norsk mat til internasjonale retter på de lokale restaurantene. Beitostølen har også flere kafeer som tilbyr deilige varme drikker og bakverk, perfekt for å varme seg etter en dag ute i kulden.

Hold deg informert om hva som skjer på Beitostølen! Sjekk ut arrangementskalenderen på Visit Beitostølen

Vi hjelper deg med overnatting under Beitosprinten!
+47 61342900
Ledige hytter og leiligheter under Beitosprinten
gjester
soverom
Filtrering
Region
Egenskaper
minutt gjenstår
0 Lintøy
Utvask
Fullfør